WATERONTHARDERS

Voorkom kalkaanslag op sanitair, oppervlakken en apparatuur

Waterontharding is dé oplossing voor kalkaanslag en al de nadelige gevolgen hiervan. AQUADOS waterontharders verwijderen kalk uit water met een proces van ionwisseling. De waterontharders zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen; voor elk huishouden is er een passende waterontharder om van de voordelen van zacht water te profiteren. Voor toepassingen met een hoog waterverbruik zoals de horeca of industrie leveren we ook waterontharders op maat in grotere capaciteit.

Plaatsing van een waterontharder is vrijwel altijd mogelijk. De ontharder wordt met een bypassaansluiting tussen de aanvoerleiding geplaatst; verder is een 230 volt stroomvoorziening en een rioolaansluiting vereist. Doorgaans wordt de ontharder geplaatst in de meterkast, watermeterput, kruipruimte of garage. Wel moet de ontharder bereikbaar zijn om periodiek het regeneratiezout aan te vullen.

Wilt u meer informatie voor uw situatie of toepassing, of twijfelt u of een waterontharder bij u geplaatst kan worden? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Waterontharder kopen?

De voordelen
van zacht water

  • Geen kalkaanslag meer op sanitair, tegels en gootsteen
  • Langere levensduur van apparatuur zoals CV ketel, vaatwasser en wasmachine
  • Beter rendement van warmwater installaties
  • Minder reinigings- en wasmiddelen nodig
  • Lagere kans op huidirritaties
  • Langere levensduur van kleding en ander textiel

Hoe werkt een
waterontharder?

Het te behandelen water wordt door de ontharder geleid en de ionen die hardheid veroorzaken worden uitgewisseld.

Wanneer de ontharder na enige tijd verzadigd raakt, is regeneratie met een zoutoplossing nodig. Dit gebeurt automatisch na een vaste tijdsduur en op een vast tijdstip. Omdat tijdens regeneratie tijdelijk alleen onbehandeld water kan worden afgenomen, wordt ingesteld dat dit ’s nachts plaatsvindt.

De zoutoplossing en het spoelwater worden via het riool afgevoerd. Het onderhoud van de ontharder beperkt zich tot het bijvullen van het zoutreservoir.

hoe werkt een waterontharder
Waterontharder kopen?

VisionWater

Naast onze eigen Aquados waterontharders bieden wij als dealer van VisionWater apparatuur (regio zuid Nederland) ook waterontharders uit deze productlijn. De VisionWater waterontharders kenmerken zich door een unieke zoutbesparende techniek, onderscheidende vormgeving en mogelijkheden tot beheer op afstand via WIFI.

Het VisionWater pakket bestaat naast waterontharders uit een range filteroplossingen en RO-systemen voor particulier gebruik. Bezoek via onderstaande link de site van VisionWater voor meer informatie en het complete productoverzicht.

Waterontharder kopen?

Video’s

Waterhardheid bepalen

Zelf de hardheid van uw water bepalen met behulp van onze testset.

Resthardheid instellen

Stap voor stap uitleg over het instellen van de resthardheid van AQUADOS waterontharders.

Meer informatie nodig, offerte aanvragen, of een bestelling plaatsen?
Neem contact met ons op!