TUINBEREGENING

Geautomatiseerd sproeien met leidingwater of ontijzerd bronwater

Creëer meer tijd om van uw tuin te genieten met een beregeningsinstallatie waar u geen omkijken meer naar heeft. Laat de installatie het werk voor u doen!

Tuinberegening begint met aanvoer van voldoende water met de juiste kwaliteit. Leidingwater is niet altijd een optie vanwege de capaciteit of kosten; daarom wordt vaak grondwater gebruikt. Roest- of kalkaanslag is hierbij echter een veelvoorkomend probleem. Beschikt u over een eigen bron, dan kunnen wij zowel de hydrofoorinstallatie als de waterbehandeling verzorgen: geen zorgen meer over te weinig druk of aanslag op bestrating, tuinornamenten of beplanting.

Ondergrondse leidingen transporteren het water naar de pop-up sproeiers en druppelslangen in het te beregenen oppervlak, wat in veel gevallen verdeeld zal worden in zones. Hierdoor blijft het piekverbruik beperkt en hoeft de wateraanvoercapaciteit en een eventuele waterbehandelingsinstallatie minder groot te zijn. Bovendien biedt dit de mogelijkheid om bepaalde zones meer of minder te beregenen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw situatie? Of laat u graag direct het gewenste sproeibeeld in kaart brengen en een optimale beregeningsinstallatie door ons ontwerpen? Neem dan gerust contact op.

tuinberegening
beregeningsplan

Beregeningsplan

Om een passende installatie samen te stellen zijn gegevens nodig zoals de afmetingen en indeling van de te beregenen gebieden. Daarnaast is de maximale waterafname per uur belangrijk; dit bepaalt namelijk hoeveel sproeiers van een bepaald type gelijktijdig kunnen sproeien. Op basis van deze informatie kunnen wij een beregeningsplan opstellen.

beregeningsplan

Automatisering

Met een beregeningscomputer kan uw installatie volledig geautomatiseerd worden. Na éénmalig programmeren van de start- en looptijden wordt op de gewenste tijden beregend. De beregeningscomputer zorgt dat elke groep beurtelings sproeit op het ingestelde moment en gedurende de ingestelde tijd. We kunnen verschillende computers leveren met diverse extra opties: een regensensor voor automatische onderbreking van het beregeningsprogramma, een watermeter voor registratie van het waterverbruik, of een WiFi module waarmee de beregeningsinstallatie vanaf elke locatie bediend en geprogrammeerd kan worden.

beregeningscomputer

Meer informatie nodig, offerte aanvragen, of een bestelling plaatsen?
Neem contact met ons op!