LEGIONELLA

Reiniging en desinfectie van leidingsystemen op locatie

Loop geen risico en pak problemen met legionella direct goed aan. Bij oplevering van nieuwe waterleidingsystemen of bij microbiologische besmettingen van bestaande systemen kunnen wij de reiniging en desinfectie verzorgen (curatief). Het waterleidingnet wordt hierbij snel, efficiënt en veilig gedesinfecteerd. Daarnaast leveren en verhuren wij ook apparatuur om reiniging en desinfectie in eigen beheer uit te voeren. Wij verzorgen legionellabestrijding voor klanten in diverse sectoren. Denk hierbij aan zwembaden, verzorgingstehuizen, groepsaccommodaties, campings, sport- en gymzalen.

Het bestrijden van een legionellabesmetting begint met het opstellen van een risicoanalyse en beheersplan. Voldoet uw waterleidingsysteem aan de hierin gestelde eisen, dan kunnen onze werkzaamheden van start gaan. Tijdens de behandeling is het waterleidingsysteem tijdelijk buiten gebruik. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de grootte van het object. Doorgaans worden de werkzaamheden binnen één dag afgerond. Indien noodzakelijk kan dit ook buiten kantooruren of in het weekend. Na afloop van de werkzaamheden neemt een onafhankelijke partij watermonsters. Deze worden door een geaccrediteerd laboratorium onderzocht op aanwezigheid van legionellabacteriën.

Heeft u problemen met legionella en bent u op zoek naar een partij voor bestrijding op locatie? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

legionella
legionella

Werkwijze

Een Aquados doseerpomp wordt tussen de wateraanvoer aangesloten om de juiste hoeveelheid desinfectiemiddel toe te voegen. Vóór de doseerpomp wordt tijdelijk een breektank geplaatst, zodat er geen rechtstreekse verbinding is met de aanvoerleiding.

Zodra het desinfectiemiddel bij alle tappunten is aangetoond, volgt een inwerktijd. Hierna worden de breektank en doseerpomp weer afgekoppeld en worden de leiding gespoeld met schoon water.

Indien nodig kan het leidingnetwerk voorafgaand aan de desinfectie ook gereinigd (ontkalkt) worden. De werkwijze is gelijk aan desinfectie, maar er wordt een ander middel toegepast.

Chemische desinfectie zoals hierboven beschreven is niet altijd noodzakelijk; soms is thermische desinfectie (met heet water) al voldoende. Ook hiermee kunnen wij u van dienst zijn.

legionella

Meer informatie nodig, offerte aanvragen, of een bestelling plaatsen?
Neem contact met ons op!