Zwembadtechniek Aquados®

Zwembadtechniek Aquados®
Zwembadtechniek Aquados®
Zwembadtechniek Aquados®
Zwembadtechniek Aquados®
Zwembadtechniek Aquados®

Zwembaden

VLM BV kan voor u een compleet binnen- of buitenzwembad realiseren. Door onze ervaring op het gebied van waterbehandeling, waterdesinfectie en installatietechniek kunnen we u een uitgebreid pakket aanbieden. Denk hierbij aan het bad zelf, de pompinstallatie (inclusief de automatisering), zwembadafdekking en onderhoudsproducten. Naast aanleg van nieuwe zwembadinstallaties  kunt u bij VLM BV ook terecht voor renovatie en/of aanpassing van bestaande installaties.

Zwembad

Bij de aanleg van het zwembad zijn er vele opties voor de afmetingen, vorm, materiaalkeuze, randafwerking etc. De keuze voor het type bad hangt onder andere af van de wensen van de klant, de beschikbare ruimte en het budget. Uiteraard wordt bij de aanleg van het bad rekening gehouden met de integratie van componenten zoals skimmers, inspuiters, verlichting, afdekking en niveauregeling (t.b.v. automatisch bijvullen). Hierdoor wordt een verzorgd en strak ogend eindresultaat gegarandeerd. AQUADOS® zwembadsystemen kunnen behalve bij inbouwbaden ook prima worden toegepast bij opzetbaden.

Pomp- en filterinstallatie

De zwembadpomp vormt het hart van de technische installatie waarop eventuele overige systemen worden aangesloten (bijv. verwarmings- en hygiënesystemen). Het systeem omvat behalve een krachtige pomp in ieder geval een filter en een overzichtelijk leidingnetwerk met afsluiters. Het geheel wordt aangestuurd door middel van een centrale besturingskast. Een stromingsschakelaar beschermt daarbij de componenten in het systeem tegen beschadiging door ze automatisch uit te schakelen wanneer er geen waterstroom wordt gemeten.

Verwarming

Een juiste temperatuur van het zwembadwater is essentieel om optimaal van uw zwembad te kunnen genieten. Bepaalde typen zwembadafdekking kunnen natuurlijke opwarming door de zon versterken. Door actieve verwarming toe te passen bent u echter niet (of minder) afhankelijk van de weersomstandigheden, zeker bij een buitenbad. Het zwembadwater kan verwarmd worden door middel van een traditionele CV ketel met warmtewisselaar, maar ook energiezuinige opties behoren tot de mogelijkheden. Denk hierbij aan een warmtepomp, zonnecollectoren en/of zonneboiler. Een systeem van temperatuursensoren, een thermostaat en elektronische kleppen houdt het zwembadwater vervolgens op de door u ingestelde temperatuur.

Waterhygiëne

Behalve een goede temperatuur is schoon en helder water een belangrijke factor voor zwemplezier. Ook dit aspect van zwembadtechniek kan geautomatiseerd worden, waardoor handelingen zoals het uitvoeren van metingen en het handmatig toevoegen van middelen aan het zwembadwater worden beperkt. Componenten die dit mogelijk maken zijn UV desinfectielampen en een automatische chloor- en pH-regeling. Chloor kan als zodanig bijgedoseerd worden, maar kan ook ter plekke geproduceerd worden d.m.v. zoutelektrolyse. Deze techniek heeft o.a. als voordeel dat het minder irritatie aan ogen en huid veroorzaakt.

Afdekking

Het afdekken van uw zwembad op momenten dat het niet gebruikt wordt heeft meerdere voordelen: het bad raakt minder snel vervuild, het biedt meer veiligheid en het temperatuurverlies wordt beperkt (sommige typen afdekking kunnen zelfs extra warmte genereren). Er bestaan verschillende typen zwembadafdekking, maar een veelgebruikte optie is het zeer gebruiksvriendelijke automatische roldek. Dit systeem kan bij de aanleg van nieuwe baden direct geïntegreerd worden, maar kan bij bestaande baden ook later nog geïnstalleerd worden d.m.v. een opbouwsysteem. Met één druk op de knop is uw zwembad afgedekt!

Jet stream

Met een zgn. jet stream wordt een stroming in het zwembad gecreëerd door middel van een extra pomp. Hierdoor kan altijd tegen de stroming in worden gezwommen, wat bij relatief kleine baden toch de mogelijkheid biedt om continu te blijven zwemmen. Afhankelijk van de situatie kan deze extra pomp in het centrale pomphuis worden geplaatst, of in een aparte put direct bij het zwembad. De installatie werkt onafhankelijk van de centrale pompinstallatie.

Zwembadreiniger

Het zwembad is standaard voorzien van een “stofzuigeraansluiting” om handmatig vuil van bodem of wand te verwijderen met behulp van de centrale filterpomp. Door gebruik te maken van een automatische zwembadreiniger kan de noodzaak om deze handeling handmatig uit te voeren worden beperkt. Afhankelijk van het type reiniger worden zowel de bodem als de wanden automatisch gereinigd en is de reiniger al dan niet aangesloten op het centrale pompsysteem.

Verlichting

Verlichting in een buitenbad maakt het mogelijk om ook ná zonsondergang nog volop van uw zwembad te kunnen genieten, maar ook bij een binnenbad heeft het toegevoegde waarde. Met gekleurde LED verlichting kan bovendien de gehele sfeer van het zwembad in een handomdraai aangepast worden en wordt het nog meer een eyecatcher in uw woning of tuin. De verlichting kan niet alleen centraal bediend worden, maar ook door middel van een afstandsbediening.

Onderhoud

VLM BV biedt naast de aanleg van nieuwe zwembaden en aanpassing of renovatie van bestaande baden ook verschillende onderhoudsproducten en -diensten aan. Denk hierbij aan toevoegingen voor het zwembadwater (bijvoorbeeld chloor en middelen voor pH correctie), filtermedia, meetstrips, maar bijvoorbeeld ook het winterklaar maken van het zwembad in het najaar en het opstarten aan het begin van het zwemseizoen.

VRAAG INFORMATIE AAN
Zwembadtechniek Aquados®
Zwembadtechniek Aquados®
Zwembadtechniek Aquados®
Zwembadtechniek Aquados®
Zwembadtechniek Aquados®