Zout Aquados®

Steenzout

Steenzout

Steenzout is een natuurproduct dat wordt gewonnen door traditionele mijnbouw. Het heeft de juiste verhouding van fijne en grove korrels, wat een optimale dooiwerking bewerkstelligt. Ten opzichte van ander zout heeft steenzout een laag watergehalte en een hoog percentage werkzame stof. Hierdoor onderscheidt steenzout zich effectief in kwaliteit van andere zouten. Steenzout wordt daarom veel gebruikt als regeneratiezout voor waterzuiveringen die werken volgens het principe van ionwisseling, maar ook in de gladheidbestrijding is steenzout een veelgebruikt product.

Bestel zout
Zout tabletten

Zouttabletten

Zouttabletten, ook wel regeneratiezout genoemd, wordt toegepast bij ontharding van water. Wanneer water een behoorlijke hoeveelheid calcium en magnesium bevat, wordt het hard water genoemd. Hoewel hard water niet schadelijk is voor de gezondheid, kan hard water een aantal ongewenste effecten hebben. De mineralen calcium en magnesium kunnen neerslaan als kalk, met alle gevolgen van dien.

Om water te ontharden wordt een waterontharder aangesloten op de watertoevoer;  deze werkt volgens het principe van ionenwisseling.  Na verloop van tijd treedt verzadiging op en moet de installatie doorgespoeld worden met een zoutoplossing (NaCl)  om weer te kunnen ontharden. De calcium- en magnesiumionen worden afgevoerd via het riool en ontharding kan opnieuw plaatsvinden.

Bestel zout
Strooizout

Strooizout

Strooizout met een directe werking, voor een langdurige bestrijding van gladheid! Met slechts 30 gram per m² houdt u de toegang tot uw huis en bedrijf ijs- en sneeuwvrij. Voor een maximaal resultaat adviseren we u het strooizout preventief te gebruiken.

VLM Van Lankveld Mariahout B.V. maakt en levert tevens ook zoutoplossers en pekelinstallaties voor gladheidsbestrijding en de voedingsindustrie.

Bestel zout
Vacuümzout

Vacuümzout

Vacuumzout voor zwembaden ten behoeve van elektrolyse. Hierin wordt zout omgezet door middel van membraam elektrolyse in loog en chloor. Kant en klare chloor is hierdoor overbodig. Bovendien ruikt men haast geen chloorlucht meer in en om het zwembad! Ook het gebruik van zuren is door deze methode vrijwel niet meer nodig. Kortom, een veel gezondere manier!

Voor een optimaal resultaat is een zo zuiver mogelijk zout nodig. Vacuümzouten zijn de zuiverste zouten die op grote schaal verkrijgbaar zijn. Een fijne korrel vacuumzout is vaak de beste aanpak: dit zout lost snel op, is zeer zuiver en laat geen sporen na op de bodem. Wij kunnen diverse typen zwembadzouten leveren in zakken van 25 kg.

Bestel zout