waterstraalpomp AQUADOS®

Waterstraalpomp AQUADOS®

Een waterstraalpomp is een vacuümpomp die toegepast kan worden om producten toe te voegen aan een continue waterstroom. Het ontwerp van dit type pomp is zeer eenvoudig en heeft geen bewegende delen; het werkingsprincipe berust op het Venturi effect. In de pomp wordt door een vernauwing de snelheid van het water verhoogd. Hierdoor daalt de druk en ontstaat een vacuüm. Via een zijopening (injector) kan vervolgens een vloeistof worden aangezogen die de pomp samen met de waterstroom weer verlaat.

Het verkregen vacuüm is echter beperkt; bij de keuze van toepassingen moet hier dan ook rekening mee worden gehouden. Omdat er bij een waterstraalpomp geen sprake is van bewegende delen, kan deze techniek uitkomst bieden bij doseertoepassingen met een gevoelig medium. Waterstraalpompen worden om die reden bijvoorbeeld toegepast in AQUADOS® waterinstallaties voor zachtfruitteelt, waarbij levende aaltjes worden gedoseerd.

VLM B.V. heeft diverse waterstraalpompen in het assortiment voor verschillende toepassingen, maar kan ook complete sets samenstellen inclusief drukverhogende pompen, regelkranen en flowmeters.

VRAAG INFORMATIE AAN