Afgelopen zomer heeft VLM B.V. bij een vleeskuikenbedrijf in Duitsland de volledige waterbehandelingsinstallatie en de nieuwste doseertechniek geïnstalleerd. Het water in deze regio staat bekend om de zeer hoge hardheid. Om problemen met kalkaanslag en interacties met drinkwatertoevoegingen te voorkomen, is hier een AQUADOS® DUPLEX-waterontharder gemonteerd met ruim voldoende capaciteit.

Vervolgens is er een AQUADOS® ORP-doseerpaneel gemonteerd. De ondernemers zijn zeer enthousiast over deze doseertechniek waarmee het drinkwater wordt aangezuurd en door inregeling van de gewenste ORP-waarde ook wordt gedesinfecteerd. Ook is per stal een aparte AQUADOS® doseerpomp gemonteerd om bijvoorbeeld entingen uit te voeren.

Het systeem omvat verder 2 RVS-doseertanks voorzien van 24 Volt menger en een compleet schakelpaneel voorzien van o.a. bedieningskranen en waterregistratie richting management-PC. Om de drinklijnen gemakkelijk te kunnen spoelen is er een automatisch spoelsysteem gemonteerd, wat zorgt voor efficiënt spoelen met minimale arbeid.