Naast de standaard AQUADOS® doseerpompen en doseerpanelen ontwikkelt VLM BV ook systemen op maat voor klant specifieke doseertoepassingen. Een mooi voorbeeld hiervan is deze mobiele doseerunit die is opgebouwd voor een klant in de industrie, die de unit zal gebruiken voor reiniging en desinfectie van leidingsystemen.

De basis van de mobiele doseerunit wordt gevormd door een verrijdbaar frame waarop een HDPE lekbak is gemonteerd die plaats biedt aan 2 jerrycans. Door de speciale wielconstructie kan de mobiele doseerunit ook eenvoudig over een trap verplaatst worden. Door het smalle, compacte  ontwerp en de kleine draaicirkel past de unit door standaard deuropeningen en kan het ook zonder problemen in kleine ruimtes gebruikt worden.

Een nauwkeurige watermeter stuurt een AQUADOS® doseerpomp uit de IX serie aan. Dit type doseerpomp heeft een groot instelbereik en is daarbij ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk. Verder is de doseerunit voorzien van een KIWA gekeurde BA terugstroombeveiliging. De koppelingen van de doseerunit kunnen eenvoudig uitgewisseld worden, zodat het op verschillende typen leidingsysteem kan worden aangesloten

Wat deze doseerunit extra bijzonder maakt is de timergestuurde luchtaansluiting. Met deze optie kan een  werveling in de leidingen gegenereerd worden, waardoor de toegevoegde middelen nog effectiever zijn. Ook kan de luchtklep continu worden geopend om bijvoorbeeld het leidingsysteem af te blazen. Een stopcontact voor de compressor maakt een extra verlengkabel overbodig.

Heeft u ook specifieke wensen op het gebied van (mobiele) doseertechniek? Informeer dan naar de mogelijkheden voor uw situatie en wellicht kan een op maat gemaakte AQUADOS® installatie uitkomst bieden.