Hydrofoor / pompinstallatie Aquados®

Hydrofoor is een ander woord voor drukverhoger: een pompinstallatie om een waterleidingnetwerk op druk te houden. Met een uitgebreid assortiment aan pompen, zowel bronpompen (onderwaterpompen) als centrifugaalpompen, kan VLM B.V. voor vrijwel elke situatie een passende hydrofoorinstallatie samenstellen. Belangrijk is dat uw installatie betrouwbaar, controleerbaar en gebruiksvriendelijk is. Wanneer er een storing optreedt, moet u bijvoorbeeld snel kunnen schakelen om de watervoorziening te behouden.

Een hydrofoorinstallatie bestaat uit een pomp, expansievat en pompschakeling. De schakeling van de pomp kan op diverse manieren gebeuren, waarbij een drukschakelaar de meest eenvoudige is. Door het piekverbruik bij het starten van de pomp is dit ook de minst energiezuinige optie. Om het aanlopen van de pomp rustiger te laten verlopen, kan de drukschakeling worden uitgebreid met een softstarter. De meest gebruikte en meest energiezuinige optie is echter een frequentie gestuurde pompschakeling. Hierbij vervalt de drukschakeling, welke wordt vervangen door een druksensor en frequentieregelaar.

Wanneer u water uit een eigen bron betrekt, kan VLM B.V. ook de afwerking van de put verzorgen. Denk hierbij aan de putflens, putringen en putdeksel.

Voor bepaalde toepassingen is ook een alles-in-één drukverhoger beschikbaar. Deze compacte frequentie gestuurde unit biedt vele voordelen. Dit type hydrofoor wordt ook veelvuldig toegepast in de AQUADOS® breektanks.

VRAAG INFORMATIE AAN
hydrofoor- / pompinstallatie
hydrofoor- / pompinstallatie
hydrofoor- / pompinstallatie - putafwerking